VIP Medlemmer Login


Log på
 
Tågesikring stopper tyven, før vægter og politi har hørt om indbruddet

Datagraf har haft flere indbrud, hvor tyve på under 6 minutter er brudt ind og er forsvundet med større værdier. Forsikringsselskabet forlanger kun, at vægtere skal nå frem senest 35 minutter efter et indbrud, og politiet nægter helt at køre til indbrud i virksomheden. Derfor har man nu monteret Protects tågekanoner, der fylder et lokale på 6.000 m3 på under 20 sekunder - og dermed forhindrer tyveri af værdifuldt it-udstyr.  

Datagraf med adresse i Auning nord for Århus er en af Danmarks største grafiske virksomheder. De varetager kommunikation, design og produktion af en række medier til private og offentlige virksomheder samt til organisationer. Datagraf beskæftiger i dag 300 medarbejdere.

Produktionen kører i døgndrift, så man skulle tro, at tyve ville holde sig væk. Men kun 50 meter fra produktionen har produktionsstyring, pre-media, projektkoordinatorer og design-afdeling til huse. Og her har der flere gange været indbrud efter normal arbejdstid.

- Vi havde to indbrud med en måneds mellemrum. På overvågningskameraet kan vi se, at tyvene på kun 6 minutter har nået at bryde ind, fjerne 9 iMac-computere med 24”-skærme og forsvinde igen, forklarer Datagrafs sikkerhedsansvarlige, miljøchef Flemming Alfang.

Responstid på 35 minutter
Forsikringsselskabet forlanger, at vægtere når frem senest 35 minutter efter alarmen er gået.

- Og politiet gad slet ikke køre til indbruddet, da folk fra produktionen straks efter ringede til dem. Så her var ingen hjælp at hente, forklarer han.

Efter det første indbrud med tabet af de kostbare computere fik Datagraf sikret de nyindkøbte computere yderligere med blandt andet kraftig stålwire. Men det stoppede ikke tyvene, da de vendte tilbage kun en måned efter første indbrud.

- Vi har ikke mistet data, fordi vi hele tiden overfører arbejdet til en central server. Så det er ”kun” anskaffelsen af nye computere, en afbrydelse i produktionen og alt besværet, vi oplever ved et indbrud, uddyber Flemming Alfang.

Efter andet indbrud valgte Datagraf efter vejledning fra sit faste sikringsfirma Siemens i Århus at opsætte tågekanoner i det højloftede rum på 900 m2 eller 6.000 m3.

- Vi kender tågesikring fra vores administration, som blev sikret i 2001 - og siden ikke har været plaget af indbrud. I den tidligere produktionshal - der nu blandt andet rummer virksomhedens produktionsstyring og design - fik vi for kort tid siden monteret otte store Protect 1500 tågekanoner, der i løbet af 15-20 sekunder gør det umuligt at se en hånd for sig, forklarer Flemming Alfang, der valgte at præsentere den nye sikring for alle Datagrafs ansatte, da installationen var færdig.
                                                    
Imponerede over tågens effektivitet
- Både medarbejdere og ledelse var synligt imponerede over tågens effektivitet, forklarer Bo Normann, Siemens. Han har i samarbejde med Protect dimensioneret sikringen, der arbejder sammen med virksomhedens adgangskontrol og overvågning, som Siemens tidligere har installeret.

- Samarbejdet mellem kunde, installatør og producent har været hurtigt og effektivt, så Datagraf på få uger har kunnet sikre deres værdier, slutter Bo Normann.

Protect har været med fra en start.

- Det har været en dejlig udfordrende opgave sammen med Siemens at sikre den kæmpestore hal hos Datagraf. Protect har været med i projekteringen og lavet en række tests, der har givet det ønskede resultat, slutter adm direktør Poul Dalsgaard, Protect.

Dansk kvalitet
Tåge er udviklet som en supplerende sikringsform til alarmsystemer. Eneste danske og nordiske producent af tågekanoner er Protect A/S i Hasselager syd for Århus.

Siden Protect blev etableret i 2001 har man installeret over 12.000 anlæg med tågesikring hos så vidt forskellige kunder som undervisningsinstitutioner, optikere, guldsmede, radio-/TV- og IT-forhandlere, på tankstationer og i sommerhuse. Blandt andet har Jyske Bank ladet sine 120 afdelinger sikre med tågekanoner, så bankernes dyre møbler, AV- og IT-udstyr ikke forsvinder. På samme måde har fx Georg Jensens design-forretning på Strøget i København sikret sig med tåge, ligesom JYSK og REMA 1000 har sikret en række af deres butikker.

Kontakten lokalt varetages af et landsdækkende net af alarminstallatører og forhandlere.

Tågekanoner monteres som et supplement til den øvrige tyverisikring. Idet alarmen aktiveres, fyldes rummet eller rummene på sekunder med en tæt tåge. Det får tyven til at holde sig ude af rummet eller skynde sig at forlade det, hvis han er inde i det.

Tågen er ganske uskadelig for mennesker, dyr, elektronik og inventar, men så tæt, at det er ganske umuligt at finde effekter i rummet – eller i det hele taget at finde rundt i rummene.

Protect har siden grundlæggelsen været inde i en kraftig ekspansion nationalt og internationalt. I dag eksporterer man til flere end 40 lande.

Yderligere oplysninger:
PROTECT A/S
Jegstrupvej 30
8361 Hasselager
Telefon: +45 8672 1881
Fax: +45 8672 1882
Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

VIP Fagsektion

ALFA Netværk
Aflytning og spionage
Anti-terror
Aut. virksomheder
Brand
Downloads
Efterforskning
Efterlysning
IT-sikkerhed
Låse, gitter & skalsikring
Nattelivet
Ordforklaring
Råd og vejledning
Satellitovervågning
Visitation/VIP sikkerhed
VIP Medlemskab
Læs mere om DSM ...