VIP Medlemmer Login


Log på
 
Optimal overvågning er fremtidssikring

Professionel rådgivning i overvågningsløsninger var på dagsordenen, da Panasonic, Lemvigh-Müller, GE Security og Milestone i samarbejde fremlagde deres bud på, hvordan man bedst griber det an, når man som rådgiver eller slutkunde skal sammensætte en overvågningsløsning.

Den røde tråd igennem indlæggene på seminaret var en case om en overvågningsløsning hos en fiktiv industrivirksomhed. Ud fra hver sit perspektiv gav de fire indlægsholdere en beskrivelse af, hvordan opgaven kunne gribes an.

Opgaven hos Ajax A/S kan beskrives i korte træk: tre lokationer skulle overvåges, nærmere bestemt et fjernlager i København, en administrationsbygning i Århus og en produktionsbygning i Aalborg. I den forbindelse opstår der forskellige udfordringer blandt andet på grund af de geografiske afstande.

seminar.jpg

Gode råd om design og infrastruktur
Arrangørerne havde man gode råd at byde på. Her er et udvalg af dem: Når man skal vælge kameratype, er det vigtigt at være opmærksom på, at et dyrere kamera ikke nødvendigvis giver bedre billeder. Ligeledes giver flere pixels heller ikke nødvendigvis bedre billedkvalitet – det afhænger af hvilken situation og hvor stort et område, man skal overvåge.

Korrekt valg af infrastruktur er vigtig, og båndbredden skal være designet til at transmittere videosignalerne.
Da ingen kæde er stærkere end det svageste led, er det nødvendigt at sikre overvågningen mod utilsigtede strømafbrydelser, dette gøres effektiv via en UPS (nødstrømsanlæg).

Fordelene ved at bruge fiberoptisk transmission i overvågningsløsningen er store: fiber tillader en høj hastighed over længere afstande, der er ingen ind- og udstråling og fiberen vejer langt mindre og optager mindre plads end kobberkabling.

Brugervenlig software gør det enkelt at håndtere og styre sin overvågning. Milestones Video Management Software gør det muligt blandt andet styre og dreje kameraerne, zoome ud/ind og udvælge og behandle optagelser efterfølgende.

Fokus på videndeling
Andreas Mylund er kriminalassistent hos Nordjyllands Politi. Han beskæftiger sig med kriminalpræventiv sikringsrådgivning, som tilbydes gratis hos Nordjyllands Politi. I hans arbejde holder han foredrag og oplyser om muligheder om alt fra alarm og låse til overvågning. Han har også en tæt dialog både med private og virksomheder, og hvis han er uenig i deres installationer, tager han kontakt. Det kan for eksempel være, hvis installationen er ulovlig eller er installeret uhensigtsmæssigt i forhold til, at overvågningen skal give brugbare resultater.

Det betyder, at hans fornemste opgave er altid at holde sig ajour med udviklingen på sikringsområdet. I hans søgen efter ny viden, fandt han frem til overvågningsseminaret og besluttede sig for at deltage.

- Seminaret viste hele paletten i en overvågningsløsning, og præsentationerne gik op i en højere enhed, fordi de gav et samlet overblik. Det faglige niveau var i øjenhøjde, og der var fokus på videndeling frem for salg af forskellige produkter. Det betød, at jeg fik indsigt i hvilke muligheder, man har med et kamera, og hvilken rolle pixels spiller i den sammenhæng. Det var også gavnligt at høre om fordelene ved at bruge fiber, for jeg har været involveret i et aktuelt overvågningsprojekt i Jomfru Ane Gade i Aalborg, og jeg kunne trække brugbare paralleller til den sag, siger Andreas Mylund.

 

VIP Fagsektion

ALFA Netværk
Aflytning og spionage
Anti-terror
Aut. virksomheder
Brand
Downloads
Efterforskning
Efterlysning
IT-sikkerhed
Låse, gitter & skalsikring
Nattelivet
Ordforklaring
Råd og vejledning
Satellitovervågning
Visitation/VIP sikkerhed
VIP Medlemskab
Læs mere om DSM ...