VIP Medlemmer Login


Log på
 
Al Qaida - Hvem og hvorfor?

Al Qaida - og med følgende translitteration: al-Qaeda, al-Qa'ida, al-Quaida, el-Qaida, äl-Qaida - betyder "grundlaget" eller "basen".

Det er en islamisk, paramilitær bevægelse grundlagt af Osama bin Laden og Ayman al-Zawahri i slutningen af 1980'erne som et samlingspunkt for arabere, som kæmpede i Afghanistan mod Sovjetunionen. Al-Qaida bistod med at rekruttere, finansiere, transportere og træne sunnimuslimske ekstremister til den afghanske modstandsbevægelse.

item-44.jpgGruppens nuværende mål er, i samarbejde med andre ekstremistiske grupper, at vælte ikke-muslimske regimer samt at fjerne vesterlændinge og andre ikke-muslimer fra muslimske lande. Eksempelvis kræver Al-Qaida at USA fjerner sine styrker og millitærbaser fra Saudi-Arabien.

I februar 1998 udsendte Al-Qaida manifestet "Verdens islamiske front for Jihad mod jøderne og korsfarerne" hvori det blandt andet lød at det var en muslims pligt at dræbe amerikanere, civile som militære, samt deres allierede over hele verden.

Den 11. september 2001 kaprede 19 Al-Qaida medlemmer 4 amerikanske passagerfly og styrede to af dem ind i World Trade Center i byen New York, det tredje ind i Pentagon ved Washington DC. medens det fjerde styrtede ned i en mark ved Shanksville i Pennsylvania. Omkring 3.000 personer blev konstateret døde eller meldt savnede i forbindelse med disse aktioner.

Al-Qaida har også taget ansvaret for bombeangrebene i august 1998 af de amerikanske ambassader i Nairobi i Kenya, samt i Dar es-Salaam i Tanzania. I forbindelse med disse angreb blev der meldt om 301 døde personer samt omkring 5.000 sårede. I angrebet på U.S.S. Cole den 12. oktober 2000 mens den lå i havn i Aden i Yemen blev 17 besætningsmedlemmer dræbt, og yderligere 39 såret.

Ydermere hævder Al-Qaida at have nedskudt amerikanske helikoptere og dræbt amerikanske soldater i Somalia i 1993 samt at have udført 3 bombeaktioner mod amerikanske soldater i Aden i Yemen i december 1992.

En dokumentar, The Power of Nightmares (Frygten for politik) vist på hhv. BBC og DR2 har draget eksistensen af Al-Qaida som en verdensomspændende og koordineret terrororganisation i tvivl. Dokumentaren præsentere en teori om at Al-Qaida er så løst knyttet sammen at det er svært at se at organisationen er større end en lille klike omkring Osama Bin Laden.

Kilde: http://da.wikipedia.org

 

VIP Fagsektion

ALFA Netværk
Aflytning og spionage
Anti-terror
Aut. virksomheder
Brand
Downloads
Efterforskning
Efterlysning
IT-sikkerhed
Låse, gitter & skalsikring
Nattelivet
Ordforklaring
Råd og vejledning
Satellitovervågning
Visitation/VIP sikkerhed
VIP Medlemskab
Læs mere om DSM ...